SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca

Activitats a la Seu de Mallorca

Darrer afegit : 10 de desembre de 2018.

Aquí trobareu les diferents activitats que la Societat Balear de Matemàtiques ha dut a terme sobre la Seu de Mallorca.

Articles d’aquesta secció

 • Un nou solstici d’hivern

  10 de desembre de 2018, per SBM-XEIX

  Com cada any, arriba el solstici d’hivern i la Seu de Mallorca ens regala el seu particular calidoscopi a trenc d’alba. Enguany, per a la conferència a l’aljub del Museu esBaluard, comptarem amb la presència de Laura Morera, matemàtica i doctora en didàctica, apassionada de les matemàtiques i de les ciències a eXplorium, i Bernat Rios, nanotecnòleg i coordinador de ciencies d’eXplorium.
  El programa serà:
  8.00 Trenc d’alba a través de la Seu
  8.30 Conferència a càrrec de Laura Morera i Bernat Rios: (...)

 • Èxit de l’activitat del solstici d’estiu

  21 de juny de 2018, per SBM-XEIX

  Tot i que les previsions eren de molta gent, ningú de l’organització s’esperava que acudís aquesta gernació de persones per observar el solstici d’estiu a la Seu de Mallorca. És cert que la catedral mallorquina és segurament l’element patrimonial més important de les illes. I que les convocatòries de lectures matemàtiques entorn d’ella sempre tenen una bona acollida. Però estam parlant de més de 2000 persones!
  L’acte fou presidit pel Degà de la Seu, el canonge Mn. Teodor Suau, qui donà la benvinguda als (...)

 • El solstici d’estiu a la Seu

  6 de juny de 2018, per SBM-XEIX

  Dijous 21 de juny a les 20:15 hores, dia del solstici d’estiu, la Societat Balear de Matemàtiques -en col·laboració amb el Capítol Catedralici- organitza a la Seu de Mallorca un acte que tendrà dues fites:
  Veure en directe com es podria produir l’efecte invers del calidoscopi del solstici d’hivern, és a dir, com la projecció de la rosassa del portal major s’alinea sobre la rosassa de l’altar, l’Oculus Major. Comptarem, per explicar-ho, amb una maqueta de la Seu i el moviment solar regal del mmaca (...)

 • Ressenya del Solstici d’hivern 2017

  27 de desembre de 2017, per SBM-XEIX

  El passat 23 de desembre tingué lloc al Baluard de Sant Pere la celebració del Solstici d’hivern (per a dia 21) que tradicionalment la Societat Balear de Matemàtiques celebra el dissabte més proper en ocasió del calidoscopi de llum que ens regala la Seu.
  Primerament, volem fer públic el nostre agraïment a les institucions que ho fan possible. En primer lloc, a la direcció del Museu esBaluard per la cessió desinteressada que ens fa cada any d’aquest magnífic espai que és l’Aljub. Una vegada més, fins (...)

 • Solstici d’hivern al Baluard de Sant Pere

  11 de desembre de 2017, per SBM-XEIX

  Com cada any, el solstici d’hivern i la Seu ens regalen un gegantí calidoscopi de llum. Per això, dissabte 23 de desembre, ens trobarem a les murades del Baluard de Sant Pere per gaudir -amb permís dels niguls- de l’espectacle.
  Enguany tenim la sort de comptar amb el vitraller Jordi Bonet, autor de vitralls a la Seu de Mallorca i a la Sagrada Família de Barcelona. Per explicar els 7 grups de simetria de les sanefes, comptarem també amb la gent de teatre de l’IES Guillem Sagrera i amb la música (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35