SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca

Activitats a la Seu de Mallorca

Darrer afegit : 15 de desembre de 2019.

Aquí trobareu les diferents activitats que la Societat Balear de Matemàtiques ha dut a terme sobre la Seu de Mallorca.

Articles d’aquesta secció

 • Solstici d’hivern al Baluard de Sant Pere

  11 de desembre de 2017, per SBM-XEIX

  Com cada any, el solstici d’hivern i la Seu ens regalen un gegantí calidoscopi de llum. Per això, dissabte 23 de desembre, ens trobarem a les murades del Baluard de Sant Pere per gaudir -amb permís dels niguls- de l’espectacle.
  Enguany tenim la sort de comptar amb el vitraller Jordi Bonet, autor de vitralls a la Seu de Mallorca i a la Sagrada Família de Barcelona. Per explicar els 7 grups de simetria de les sanefes, comptarem també amb la gent de teatre de l’IES Guillem Sagrera i amb la música (...)

 • Visita a la Seu: els colors de Sant Martí

  6 de novembre de 2017, per SBM-XEIX

  El proper dissabte dia 11 de novembre, es produeix a la Seu l’efecte de llum conegut com el Vuit. Després de la sortida del Sol, prop de les 8.30, la projecció de la rosassa major, la de l’altar, l’Oculus Major, es col·loca sota la rosassa de la façana principal, la del portal major, i els dos rotlos formen una espècie de vuit.
  Aprofitant l’avinentesa, amb la col·laboració del Capítol Catedralici a qui agraïm les facilitats que sempre ens brinda, l’SBM-XEIX organitza una visita guiada des d’una (...)

 • El Solstici a la Seu 2016

  5 de desembre de 2016, per SBM-XEIX

  El proper dissabte 17 de desembre de 2016 tindrà lloc al Baluard de Sant Pere la trobada per observar la sortida de sol a través de la Seu. Enguany, el programa serà el següent:
  8.00 h - Trobada a la murada del Baluard de Sant Pere per veure (amb permís dels niguls) sortir el sol a través de les dues rosasses de la Seu.
  8:30 h - Conferència a l’aljub del Museu a càrrec de Fernando Corbalán, professor de la Universitat de Saragossa. El títol de la conferència és:
  "La belleza desde las matemáticas: (...)

 • Sant Martí 2016. Visita a la Seu

  6 de novembre de 2016, per SBM-XEIX

  (fotografia de Cata Loshuertos)
  El proper dissabte dia 12 de novembre, l’SBM-XEIX vos proposa, com en altres ocasions, fer una visita matemàtica a la Seu aprofitant l’avinentesa de l’efecte del 8 per Sant Martí (que és divendres 11).
  La visita consistirà en: 8:30 Efecte del 8 a l’interior de la Seu 9:00 Visita comentada dels exteriors de la Seu 10:00 Visita comentada dels interiors de la Seu
  Si estau interessats en assistir, és necessari que envieu un correu a laseu(arrova)xeix.org amb el vostre (...)

 • Ressò de la Candelera 2016

  3 de febrer de 2016, per SBM-XEIX

  Aquí teniu algunes fotografies i altres referències que han aparegut en els mitjans de comunicació de l’efecte de llum de la Mare de Déu del Candeler a la Seu de Mallorca que va tenir lloc ahir.
  TV3 [Els rosetons de la Catedral de Mallorca el dia de la candelera >http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/el-rossetons-de-la-catedral-de-mallorca-el-dia-de-la-candelera/video/5581816/#]
  IB3 [Gran expectació a la Seu per veure el famós 8 (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35