SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca

Activitats a la Seu de Mallorca

Darrer afegit : 15 de desembre de 2019.

Aquí trobareu les diferents activitats que la Societat Balear de Matemàtiques ha dut a terme sobre la Seu de Mallorca.

Articles d’aquesta secció

 • Les dues rosasses de la Seu

  14 de novembre de 2009, per SBM-XEIX

  Avui dissabte (14-11-2009), per deferència del Capítol catedralici, hem pogut realitzar l’activitat d’observar l’efecte de les dues rosasses a la Seu, tot i que el seu dia realment era dimecres passat, dia de Sant Martí.
  Com hem fet aquests darrers anys, la Societat ha preparat una visita guiada per alguns dels aspectes matemàtics que atresora la Catedral. Els guies han estat Daniel Ruiz, Josep Lluís Pol i Ana Belén Petro.
  L’acte ha congregat més de 300 persones i el sol ens ha permès gaudir de la (...)

 • Sant Martí i matemàtiques a la Seu

  11 de novembre de 2009, per SBM-XEIX

  Durant aquesta dies es produirà, com cada any per aquestes dates, l’efecte de les dues rosasses a la Seu de Mallorca, entre les 8:30 i les 9:00 del matí. Enguany serà la primera ocasió en què es podrà veure aquest efecte després de la restauració de l’Oculus Maior que es va acabar pel juliol.
  Per tot això hem organitzat per dissabte dia 14 de novembre, a partir de les 8:15, una trobada a la Seu de Mallorca per visualitzar l’efecte (si el temps ho permet), i fer tota una sèrie d’activitats matemàtiques (...)

 • Ressò del Solstici a la Seu

  22 de desembre de 2008, per Daniel Ruiz, Josep L. Pol i Llompart

  Després de l’èxit de participació de l’activitat Solstici a la Seu, feim un recull d’articles i enllaços que s’han fet sobre l’efecte.
  Des de l’organització estam molt contents del ressò que ha tengut la descoberta i ens agradaria pensar que aquest regal de llum ha començat a formar part de les nostres festes de Nadal.
  Aquests darrers dies desenes de persones es congreguen cada matí per observar i gaudir de l’espectacle, que aproximadament es podrà seguir veient fins a principi d’any. Si encara no ho (...)

 • Eclipsi de rosasses

  20 de desembre de 2008, per SBM-XEIX

  Aquest matí (20.12.2008) s’ha dut a terme l’activitat que l’SBM-XEIX havia preparat amb el títol de Solstici a la Seu. Quasi un centenar i mig de persones han respost a la convocatòria animats per les bones previsions meteorològiques.
  El fet que l’activitat fos programada en dissabte en comptes de diumenge (dia que coincidiria exactament amb el solstici hivernal) es deu al fet que aquest altre dia hi ha a la Seu diverses celebracions litúrgiques (missa, cant de laudes...) que no permetien la (...)

 • Solstici a la Seu

  2 de desembre de 2008, per SBM-XEIX

  El proper dissabte 20 de desembre, un dia abans del solstici d’hivern, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb la col·laboració del Capítol Catedralici, vos convida -amb permís dels niguls- a gaudir d’aquest espectacle de llum. El programa és el següent: 8:00 h - Concentració dalt de la murada del Baluard de Sant Pere. Podeu veure el mapa adjunt.
  Mostra un mapa més gran 9:00 h - Temps per anar a berenar 10:00 h - Visita a l’interior de la Seu per explicar els efectes de llum, els sistemes (...)

0 | 5 | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35