SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > Matemàtiques en Família > Històries matemàtiques per la ciutat vella

Històries matemàtiques per la ciutat vella

dilluns 20 de novembre de 2006, per  SBM-XEIX

Diumenge passat tingué lloc la primera edició de l’activitat "Matemàtiques en família: Històries matemàtiques per la ciutat vella" que patrocina des de Dinàmica Educativa l’Ajuntament de Palma en el marc del programa "Créixer junts".

JPEG - 252 kB
Històries matemàtiques per la ciutat vella

La passejada fou tot un èxit de participació amb 51 assistents, cosa que obligà a fer el recorregut en dos grups i sentits inversos. El fet és que ja hi ha llista d’espera per a les pròximes edicions.

L’avaluació que en fan les persones que guiaren l’activitat (Rosalia Bilbao, Maria Magraner, Pilar Oliva, Ana Belen Petro i Josep Lluís Pol) és del tot positiva. S’aconsegueix donar compliment així, a un dels objectius que ens marcàrem en els estatuts des de bon principi: divulgar les matemàtiques també des d’un àmbit no formal.

La passejada passa pel banc de Cort (la combinatòria i la història de l’univers), el sepulcre de Ramon Llull (el Quadrivium d’Arquites i l’Ars Magna Combinatòria de Llull), el col·legi de Monti-sion (la cartografia d’Abraham i Jafudà Cresques, la lluna de Vicenç Mut i el joc de la baldufa jueva), els banys àrabs (els nombres indo-aràbics i els problemes del repartiment de Malba Tahan), el mirador de les murades (la defensa de Siracusa i els enginys d’Arquímedes) i l’antic enrajolat del Born (la geometria desapareguda de Gaudí).

JPEG - 215.5 kB
Històries matemàtiques per la ciutat vella

Està previst repetir l’activitat els dos pròxims trimestres de 2007 així com afegir-ne una de nova dins el mateix programa amb el títol de "les matemàtiques de la natura". Les pre-inscripcions es realitzen a través de la pàgina web de l’ajuntament de Palma.

Respondre a aquest article