SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > XVII Olimpíada Matemàtica Nacional

XVII Olimpíada Matemàtica Nacional

dilluns 14 d’agost de 2006, per  Antònia Martorell

Del 25 al 29 de juny es va celebrar la XVII Olimpíada Matemàtica Nacional per a alumnes de 2n d’ESO a Villafranca de los Barros (Extremadura).

L’Olimpíada Matemàtica Nacional (OMN) la convoca la Federació Espanyola de Professors de Matemàtiques, aquesta edició va ser organitzada per la Sociedad Extremeña de Educación Matemàtica “Ventura Reyes Proper”. Aquí podeu consultar la web de la XVII OMN.

A la OMN hi participen alumnes i professors acompanyants de les diferents societats de la FESPM, així com també el País Basc (que encara no té constituïda societat de professors de matemàtiques), el Principat d’Andorra i els instituts espanyols a l’estranger. Cada any organitza la OMN una societat diferent, d’aquí uns anys també tocarà a la SBM-Xeix.

A la OMN els alumnes han de resoldre proves individuals i en equip, així com participar en un concurs de fotografia matemàtica. Els alumnes resolen problemes, no es tracta d’una competició sinó d’estimular als nins i nines al treball en equip, al gust per les matemàtiques, a conèixer la part lúdica i creativa de les matemàtiques, estimular diferents estratègies de pensament, ... Es pretén sensibilitzar al professorat, i també a la societat en general, per a la millora de l’ensenyança de les matemàtiques i recursos a utilitzar. La OMN pretén popularitzar les matemàtiques i elevar el nivell dels alumnes, a cada comunitat autònoma es fan diferents fases del concurs on es van seleccionant als participants. És, també, un dels objectius de la OMN donar a conèixer la riquesa artística, cultural i geogràfica de la comunitat autònoma on es celebra.

A les Balears es va organitzar la I Festa de les Matemàtiques el 2004, a Manacor, els finalistes anaren a la XV OMN a Melilla; el 2005 es va celebrar la II Festa de les Matemàtiques, a Inca, els finalistes anaren a la XVI OMN a Madrid. Aquest any no s’ha celebrat festa, podeu llegir les raons i la manera de seleccionar als participants per a la XVII OMN a Villafranca de los Barros al següent comunicat.

Aquest any les alumnes seleccionades per a la XVII OMN han estat:
Eulàlia Elisenda Violant Binimelis, IES Mossèn Alcover, de Manacor i
Catalina Matamalas Galmés, Col•legi Sant Vicenç de Paül, de Manacor.

Hem de felicitar a les dues per haver estat seleccionades per a la final i especialment a na Catalina i al seu equip per haver guanyat la prova d’equip i el premi a la millor fotografia dins la temàtica matemàtiques i aigua.

Aquí trobareu el programa de la XVII OMN i fotografies.

Respondre a aquest article