SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > ICM2006 > ICM 2006

ICM 2006

diumenge 22 de gener de 2006, per  Antònia Martorell

Congrés Internacional dels Matemàtics, Madrid 2006

Del 22 al 30 d’agost de 2006 es celebrarà, al Palau Municipal de Congressos de Madrid, el Congrés Internacional dels Matemàtics (ICM 2006).

Aquesta activitat, que es celebra cada quatre anys des de 1897 i és la primera vegada que es fa a Espanya, és el més gran esdeveniment científic i social de la comunitat matemàtica internacional. Al congrés es revisa l’estat de la investigació matemàtica més rellevant i es plantegen les tendències futures. També es concedeixen les medalles Fields (guardó equivalent al premi nobel de les matemàtiques ja que atorga el màxim reconeixement científic en matemàtiques), el premi Nevalinna (als més importants avanços matemàtics en la Teoria de la Informació i Computació) i a partir d’aquesta edició el premi Gauss (als més importants avanços matemàtics en la Indústria).

Els mesos anteriors i durant el congrés, es celebraran a Madrid diferents actes culturals relacionats (entre ells nombroses exposicions) i també conferències a altres ciutats espanyoles i europees.

Si voleu participar al congrés o trobar informació sobre el programa podeu consultar la pàgina web oficial.

Si ets estudiant de matemàtiques i vols participar al congrés com a voluntari, trobaràs la informació aquí. Però no badis perquè el termini d’inscripció acaba el 15 de febrer. Les llistes de voluntaris admesos es faran públiques el 24 de febrer de 2006.

Si voleu veure una entrevista al president del Comitè Executiu del ICM 2006 , Manuel de León, publicada a la Gaceta de la RSME clicau aquí.

Respondre a aquest article