SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Notícies > ICM2006

ICM2006

Darrer afegit : 8 de setembre de 2006.

Un contacte diari amb les notícies i col·laboracions que ens arribin d’un dels esdeveniments més importants en el món de la recerca matemàtica. Podeu consultar també la web oficial. http://www.icm2006.org/

Articles d’aquesta secció

 • La vinyeta de Forges

  24 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  Dia 22 d’agost, arrel del Congrés Internacional, es va publicar a El País una vinyeta de Forges al·lusiva a les matemàtiques. Ell mateix ens ha donat permís per reproduir-la. Vet-vos-la aquí.
  http://www.elpais.es/vineta.html?au...

 • Tres referències més

  23 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  L’edició impressa de El País d’avui (23-08-2006) dedica tres articles a l’ICM2006. Del més important, escrit per Malén Ruíz de Elvira i titulat "Los matemáticos subrayan en Madrid su creciente vinculación a la sociedad" en teniu un resum obert a la versió digital. L’article parla, a més dels guardons Fields, del premi Nevanlinna concedit al nordamericà John Kleingberg pels seus treballs sobre anàlisis de xarxes, l’enrutat i la genòmica comparativa. Així mateix, el premi Gauss que enguany veu néixer la (...)

 • EDUMATCAT a l’ICM2006

  22 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  La presidenta de la FEEMCAT (Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya) i membre de la comissió responsable del portal EDUMATCAT, Pili Royo, ens ha fet arribar el díptic que s’ha editat expressament per als participants de l’ICM2006. Tot i que el gruix del congrés és la recerca matemàtica sensu estrictu, també hi ha lloc en alguna taula rodona per parlar d’Estalmat (Estímul del talent Matemàtic), Divulgamat, e-learning, etc. En aquest sentit, el congrés és un fòrum (...)

 • IMU Fields prizes 2006

  22 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  Ja s’han fet públics els guardonats amb la medalla Fields que entregarà el rei Joan Carles I en el decurs de l’ICM2006 que s’està celebrant a Madrid actualment. Els noms són:
  Andrei Okounkov
  Grigori Perelman
  Terence Tao
  Wendelin Werner
  Podeu apliar la notícia a la web oficial.

 • Perelman refusa la medalla Fields

  22 d’agost de 2006, per SBM-XEIX

  En un article publicat avui (22-08-2006) a El País, trobam la notícia que l’eminent matemàtic rus Grigori Perelman ha refusat la medalla Fields (l’anomenada Nobel de les Matemàtiques). Fins ara hi ha hagut 44 guardonats i mai ningú no l’havia refusat. Sembla que, de qualsevol manera, és farà pública l’entrega simbòlica d’aquest guardó, tot i l’absència de Perelman. Aquest, declarà que s’ha retirat de la comunitat matemàtica i que ja no se considera un matemàtic professional. També diu estar decebut de la (...)

0 | 5 | 10