SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Jornades, cursos i concursos > IV Fotomàtica

IV Fotomàtica

dijous 29 de març de 2007, per  Pilar Oliva

Amb motiu de la Festa de Sant Jordi el Departament de Matemàtiques de l’IES Joan M. Thomàs convoca el quart concurs de fotografia matemàtica amb l’objectiu de ressaltar la presència en el nostre entorn d’ elements matemàtics i posar-ne de manifest la utilitat i també la bellesa.

Tenim el gust de comptar enguany amb la col·laboració dels departaments de matemàtiques dels instituts següents: IES Josep Font i Trias (Esporles), IES Josep Sureda i Blanes, IES Madina Mayurqa, IES Santanyí.

Enguany, un any més, el dia 12 de maig, aniversari del naixement del matemàtic Puig Adam, se celebrarà el Dia Escolar de les Matemàtiques. Aquesta edició està dedicada al lema Matemàtiques i educació per a la pau.

Seguint en la tradició dels anys anteriors el tema central del concurs estarà relacionat amb la celebració d’aquest dia.

Diferents, però iguals; semblances i diferències; iguals en la forma, diferents en la grandària; seqüència d’imatges allà on canviï alguna qualitat matemàtica i d’altres romanguin ... i tot allò que la imaginació i la creativitat de cada un sigui capaç d’expressar en imatges sobre el tema proposat.

BASES (Curs 2006/07)

QUI HI POT PARTICIPAR?

1.- Hi pot participar, a la fase de concurs, l’alumnat de tots els centres mencionats. Així mateix i fora de concurs tots els membres de la comunitat educativa. El dia de Sant Jordi s’exposaran les fotografies presentades i després de manera itinerant l’exposició visitarà els altres centres.

TEMA

2.- En aquesta convocatòria el tema de les fotografies serà : Diferents però iguals. Vegeu el full adjunt.

FORMAT

3.- La mida de les fotografies serà de 11 x 15 cm.. Les imatges no poden ser tractades digitalment.

PRESENTACIÓ

4.- Les fotografies es lliuraran a qualsevol professor/a dels Departaments de Matemàtiques de cada centre, aferrades en una cartolina de mida DIN A5 (mig DIN A4) amb el títol a la part de davall. En la part posterior de la cartolina s’anotaran les dades de l’autor/a juntament amb una explicació de la imatge.

TERMINI

5.- El termini de presentació finalitzarà el 20 d’ abril de 2007.

JURAT

6.- Estarà format pel professorat dels Departaments de Matemàtiques de cada centre que valorarà l’originalitat i la idoneïtat del títol, la qualitat plàstica i tècnica de la imatge, el seu contingut matemàtic i l’explicació donada.

PREMIS

7.- S’estableixen 2 premis per a l’alumnat de Batxillerat i 3 per a l’alumnat d’ESO, que consistiran en jocs i material escolar.

ÚS DE LES IMATGES

8.- Els Departaments es reserven el dret a utilitzar les fotografies presentades per a usos didàctics. Les fotos premiades es publicaran a la revista i a la pàgina web de l’institut.

Podeu veure la convocatòria de l’any passat en aquesta pàgina web.

Respondre a aquest article