SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Jornades, cursos i concursos > III Concurs de fotografia matemàtica

III Concurs de fotografia matemàtica

dissabte 11 de març de 2006, per  Pilar Oliva

Amb motiu de la Festa de Sant Jordi el Departament de Matemàtiques de l’IES Joan M. Thomàs convoca el tercer concurs de fotografia matemàtica amb l’objectiu de ressaltar la presència en el nostre entorn d’ elements matemàtics i posar-ne de manifest la utilitat i també la bellesa.

Aquestes són algunes de les fotos que es varen presentar al concurs de l’any passat.

FotografiaTítol
III Concurs de fotografia matemàtica
Angles
III Concurs de fotografia matemàtica
Ones i onades
III Concurs de fotografia matemàtica
Pluja d’esferes
III Concurs de fotografia matemàtica
Espirals

BASES (Curs 2005/06)

 1. QUI HI POT PARTICIPAR?
  Hi pot participar tot l’alumnat a la fase de concurs i tots els membres de la comunitat educativa a l’exposició que es farà el dia de Sant Jordi.
 2. TEMA
  Enguany, un any més, el dia 12 de maig, aniversari del naixement del matemàtic Puig Adam, es celebrarà el Dia escolar de les matemàtiques. Està dedicat, en aquesta edició a Mirar l’art amb ulls matemàtics. Si voleu més informació podeu visitar la pàgina www.fespm.org. Així és que seguint aquesta convocatòria el tema de les fotografies ha d’estar relacionat amb alguna obra d’art i que posi de manifest la seva relació envers de les matemàtiques.
 3. FORMAT
  La mida de les fotografies serà de 10 x 15 cm.
 4. PRESENTACIÓ
  Les fotografies es lliuraran, a qualsevol professor/a del Departament de Matemàtiques, aferrades en una cartolina de mida DIN A5 (mig DIN A4) amb el títol a la part de davall . En la part posterior de la cartolina s’anotaran les dades de l’autor/a juntament amb una explicació de la imatge.
 5. TERMINI
  El termini de presentació finalitza el 24 d’ abril de 2006.
 6. JURAT
  Estarà format pel professorat del Departament de Matemàtiques i valorarà la originalitat i idoneïtat del títol, la qualitat plàstica i tècnica de la imatge, el seu contingut matemàtic i l’ explicació donada.
 7. PREMIS
  S’estableixen 3 premis, un per cada una dels cicles, en jocs i material escolar.
 8. ÚS DE LES IMATGES
  El Departament es reserva el dret a utilitzar les fotografies presentades per a usos didàctics. Les fotos premiades es publicaran a la revista i a la pàgina Web de l’institut.

Aquest és un concurs que es fa a l’Institut Joan Maria Thomàs, i pot ser aplicat a altres centres. També està obert a qualsevol persona que hi vulgui participar fóra de concurs. Si estau interessats, posau-vos en contacte amb na Pilar Oliva.

Respondre a aquest article