Sota el títol general de
Orientacions pràctiques per a la millora de la geometria a l’ESO
Anton Aubanell ha publicat, per un costat, una reflexió "teòrica" sobre dificultats amb que ens trobem i possibles línies de millora en l’ensenyament de la geometria i, per l’altre, una mostra de propostes concretes en dos sentits: Activitats geomètriques de tipus experimental que permeten treballar els blocs curriculars de mesura i d’espai i forma d’una manera més viscuda, amb cicles d’experimentació, (...)
Inici > Enllaços > Iniciatives educatives

Iniciatives educatives
Darrer afegit : 19 de març de 2020.
Articles d’aquesta secció
-
Anton Aubanell: materials de geometria a l’ESO
26 de maig de 2015, per -
PuntMat: pràctica productiva de multiplicacions
16 de maig de 2015, perhttp://puntmat.blogspot.com.es/
La darrera entrada del blog PuntMat és ben interessant. Parla de la persistència multiplicativa d’un nombre i de l’observació de les regularitats segons els nombres escollits. El terme la persistencia multiplicativa va ser utilitzat per primer cop per Neil Sloane (fundador de la fantàstica The On-Line Encyclopedia of Integer Sequences) a l’article The persistence of a number ( J. Recreational Math., 6 (1973), 97-98).
La pràctica és útil per alumnes dels cicles (...) -
Maths Experiencing
9 de maig de 2015, perAuspiciada per la UNESCO i realitzada pel Centre·Sciences i l’Adecum, Maths Experiencing és una exposició virtual que recull més de 200 situacions matemàtiques pensades per experimentar, temptejar, fer hipòtesis, analitzar, comprovar...
Dirigida especialment als estudiants de Secundària, també és molt atractiva per a qualsevol persona interessada en les matemàtiqus.
A més, aquests materials tenen en compte les possibles mancances tecnològiques del tercer món de manera que conceben i proposen també (...) -
La paràbola dels polígons
2 de febrer de 2015, perDe la mà de Vi Hart i Nicky Case, trobam aquesta magnífica proposta de joc de simulació de segregació basada en el treball teòric de l’expert en jocs i guanyador del Premi Nobel, Thomas Schelling. No deixeu de jugar-hi i, sobre tot, de reflexionar-hi!
http://ncase.me/polygons-es/ -
Enigmes i detectius a leer.es
26 de gener de 2015, perEl portal del Ministeri d’Educació Cultura i Esport leer.es ha publicat una activitat per llegir i comprendre matemàtiques de Juan Emilio García, Purificación Buedo i Juliana Buedo.
L’activitat està adreçada a alumnes de 2n de primària i està enfocada perquè tenguin el roll de detectius i vagin resolent una sèrie d’enigmes. El trobareu en línia.