SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Enllaços > Divulgació

Divulgació

Darrer afegit : 5 de setembre de 2016.

Articles d’aquesta secció

 • Ramon Llull i l’actualitat política espanyola

  5 de setembre de 2016, per SBM-XEIX

  Quan l’estat espanyol camina cap a les terceres eleccions, fruit d’un sistema electoral que és un nyap, Xavier Mora ens ilustra com fa més de 700 Ramon Llull ja tenia present el problema i aportava una bona solució.
  Dimarts 27 de setembre, Xavier Mora tornarà ser a Mallorca per impartir la conferència "L’art de l’elecció en Ramon Llull: superant l’insoluble". Serà a la Biblioteca de Can Sales a les 19 hores.
  També podeu llegir el seu article: (...)

 • El secret d’algunes successions: MatMat

  28 de juliol de 2016, per SBM-XEIX

  El materials matemàtics que publica la UAB de la mà dels seus editors Armengol Gasull i Gregori Guasp tenen una nova peça dins el volum de 2016 amb l’article de divulgació per a públic amb coneixements de matemàtiques de Francisco Balibrea:
  Los secretos de algunas sucesiones de números enteros
  Com sempre, el podeu consultar en línia a: http://www.mat.uab.cat/matmat/

 • Aniversari Google de Hertha Marks

  28 d’abril de 2016, per SBM-XEIX

  https://www.google.com/doodles/hert...
  El doodle de Google d’avui ret homenatge a la figura de Hertha Marks Ayrton, matemàtica, física, enginyera i inventora anglesa. Podeu consultar la seva biografia a la viquipèdia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Hertha_Marks_Ayrton

 • El 2016 segons Anton Aubanell

  24 de desembre de 2015, per SBM-XEIX

  Potser el títol d’aquest article indueixi una mica a confusió i algú es pugui imaginar Anton Aubanell com a sibil·la fent el parenòstic per a l’any vinent. I la veritat és que no li escauria gens malament, tractant-se del calendari. En tot cas, sempre podem provar que ens encomani una mica de saviesa matemàtica llegint la seva felicitació (2016_nombre_bonic) que trobareu adjunta al peu del dibuix.
  Que la Força us acompanyi!
  Emprant les seves mateixes paraules, el 2016 és un nombre (...)

 • Snapshots d’Imaginary Open Mathematics

  11 de novembre de 2015, per SBM-XEIX

  El projecte Imaginary segueix endavant amb les seves iniciatives de divulgació, com aquesta que duria per títol alguna cosa com "intantànies de matemàtica moderna" enteses com a textos relativament breus sobre temes actuals de matemàtica principalment aplicada. La trobareu, en anglès, a http://imaginary.org/snapshots

0 | 5 | 10