SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Agenda de l’SBM-XEIX > Càlcul màgic i màgia amb càlcul

Càlcul màgic i màgia amb càlcul

dimecres 3 de desembre de 2008, per  SBM-XEIX

Amb aquesta ponència de Sergio Bodega que tindrà lloc a Lleïda el proper 15 de desembre, el creamat (Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques), amb la col•laboració dels equips ICE de matemàtiques d’educació infantil i primària i d’educació secundària de la Universitat de Lleida i amb el suport dels Serveis Educatius del Segrià, vol acomiadar l’any convidant-vos a participar en una amena sessió que ens apropi al món de la màgia matemàtica i a les tècniques del càlcul mental ultraràpid.

La conferència serà enregistrada per poder ser difosa posteriorment des de la web del creamat (http://phobos.xtec.cat/creamat/). Els aspectes tècnics de l’enregistrament i l’emissió aniran a càrrec dels Serveis Educatius del Segrià.

L’objectiu de la sessió consisteix a connectar màgia, matemàtica i, de forma més concreta, tècniques de càlcul mental ràpid que puguin proporcionar idees motivadores per aplicar-les a l’aula. Càlcul, problemes d’enginy, jocs lògics, sorpreses... prendran vida dins d’un entorn màgic relacionat amb la matemàtica. Es tracta de gaudir d’aquests amables reptes lògics i explorar les possibilitats que ofereixen com a elements impulsors del càlcul i de l’activitat matemàtica general a l’escola.

Respondre a aquest article