SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Relacions amb altres institucions > La col·leció de SUMA al fons bibliogràfic

La col·leció de SUMA al fons bibliogràfic

dimecres 16 de juliol de 2008, per  SBM-XEIX

Després de les gestions realitzades amb la fespm (Federació Espanyola de Societats de Professorat de Matemàtiques) i gràcies a l’amabilitat de Florencio Villarroya de Saragossa, hem rebut a la seu dos exemplars de molts dels nombres atrassats de la revista SUMA que edita la federació i que reben tots els socis i sòcies. Aquests estaran disponibles -tan bon punt comenci al curs- a l’espai de biblioteca que s’habilitarà al Centre d’Aprenentatge Científicomatemàtic.

Així mateix, enguany s’han adquirit llibres específics sobre didàctica de les matemàtiques per valor de 550 €. Amb aquesta inversió i la donació de revistes, s’incrementa de manera significativa el fons sobre didàctica que la Societat està formant i que es posarà a l’abast de la gent interessada el proper octubre.

5 Missatges

 • La col·leció de SUMA al fons bibliogràfic—>dubtes Le 16 de juliol de 2008 à 07:33, per  Xavier Bordoy

  Magnífica notícia!!

  Només una pregunta: el fons bibliogràfic de la Societat que estarà al Centre d’Aprenentatge serà usat al Centre d’Aprenentatge o bé tendrà ús exclusiu de la Societat?

  Ho dic perquè si és el cas d’estar compartit serà molt difícil diferenciar les donacions de llibres dels socis com a donacions de llibres a la Societat i no al centre d’aprenentatge.

  Crec que no hem de mesclar les coses: encara que tenguem un espai compartit, una cosa és el Centre (que depèn de la Conselleria d’Educació) i una altra molt distinta la Societat (que depèn d’ella mateixa).

  Content de fer-hi aportacions,
  Xavi

  Respondre a aquest missatge

  • Hola Xavi,

   Una de les contraprestacions que farà la Societat per l’ús del Centre d’Aprenentatge és precisament l’aportació del fons bibliogràfic i en especial el de didàctica de les matemàtiques. Això vol dir que amb la creació del Centre per part de la Conselleria qualsevol docent de les Illes Balears tendrà accés a aquest fons.

   Evidentment, els volums d’aquesta biblioteca -que s’anirà ampliant i actualitzant- seguiran essent propietat de l’SBM-XEIX. Això no és cap problema perquè el Centre parteix amb criteris de qualitat (ISO 9001) i entre d’altres coses estan preparats els inventaris (biblioteca, material didàctic...) perquè es pugui reconèixer sempre el propietari d’un objecte. Fins i tot, es pot donar el cas que algú ens deixi alguna cosa en dipòsit o per ús temporal.

   El conveni de col·laboració està ens els darrers tràmits administratius (aprovat ja per les dues parts) i llavors serà el moment de fer un article clar i llampant a la web.

   Salutacions, Pep Lluís.

   Respondre a aquest missatge

   • La col·leció de SUMA al fons bibliogràfic—>dubtes Le 16 de juliol de 2008 à 13:06, per  Xavier Bordoy

    Moltíssimes gràcies Pep Lluís per les respostes. El de seguir l’ISO 9001 i sempre tenir identificat el propietari de les coses està molt bé, sempre que es tengui en compte la privacitat de les persones: pensa que un soci que doni una cosa a la Societat potser no l’interessi gens ni mica que ell (amb nom i cognoms) ha donat un llibre a la Societat (els del Centre no han de conèixer qui ha donat què a la Societat).

    En la meva opinió, una manera seria posar el número de Soci (ho sigui Llibre X - Soci número 79 de la SBM). Així El Centre tendria identificat el llibre i el propietari, es mantendrien en privacitat les dades del soci donant, i en un moment donat si la Societat (i no el Centre) vol posar-se en contacte amb el soci donant, ho pot fer (perquè la Societat, i no el Centre, té una relació de número de soci i Nom, Cognoms i DNI).

    Per cert, els llibres NO didàctics que els socis donin a la societat, també els desareu allà (estic pensant en llibres de Mates pures)

    Xavi.

    Respondre a aquest missatge

    • La col·leció de SUMA al fons bibliogràfic—>dubtes Le 17 de juliol de 2008 à 01:06, per  Félix

     Hola Xavi. Si ho he entès bé si jo don un llibre a la Societat a la base de dades apareixerà com a propietari la Societat (i no jo que deix de ser el propietari del llibre). Una altra cosa és que jo vulgui, per les raons que siguin, que un llibre meu estigui durant un temps determinat al fons bibliogràfic i passat aquest temps vull recuperar-lo. En aquest cas a la base de dades sí apareixeria el meu nom com a propietari.
     En qualsevol cas el camp "propietari" de la base de dades no té per què fer-se públic i pot ser una informació interna de la Societat o bé optar per una solució com la que proposes del nombre de soci.

     Salutacions,

     Félix.

     Respondre a aquest missatge

Respondre a aquest article