SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2024

Illes Balears
25a edició: 21 de març de 2024

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 18a edició: 2017 > Es convoquen les Proves Cangur 2017

Es convoquen les Proves Cangur 2017

dimecres 9 de novembre de 2016, per  Jaume Monreal

Primeres instruccions sobre les Proves Cangur 2017 i guanyadora del concurs de cartells 2016.

La 18a edició de les Proves Cangur a les Illes Balears es durà a terme el proper dijous 16 de març de 2017.

Novetats a dia 26 d’octubre de 2016

  • La convocatòria, amb detalls sobre premis, concursos, etc,
  • El guanyador del Concurs de Cartells Proves Cangur 2016.

La Societat Balears de Matemàtiques SBM-XEIX convoca els centres primària i secundària de les Illes Balears a participar a la 18a edició de les Proves Cangur, que es durà a terme a les Illes Balears el proper dijous dia 16 de març de 2017 a les 9:30 hores, sota les següents instruccions:

Modalitats de participació:

  • PRIMÀRIA (5è i 6è de primària), que faran la prova dia 16 de març de 2017 al propi centre a les 9:30 hores en la mesura en què això sigui possible. Els centres tendran a la seva disposició un full amb la prova, una per a cada alumne, i una xapa per a cada alumne, que se’ls farà arribar en la forma que s’estableixi més endavant. La correcció corre a compte dels propis centres a partir de les solucions que es faran públiques.
  • SECUNDÀRIA - A (1r i 2n d’ESO), que faran la prova dia 16 de març de 2017 al propi centre a les 9:30 hores en la mesura en què això sigui possible. Els centres tendran a la seva disposició un full amb la prova, una per a cada alumne, i una xapa per a cada alumne, que se’ls farà arribar en la forma que s’estableixi més endavant. La correcció corre a compte dels propis centres a partir de les solucions que es faran públiques.
  • SECUNDÀRIA - B (3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat), que faran la prova al lloc convingut dins l’horari establert. Els centres tendran a la seva disposició un full amb la prova, una per a cada alumne i una xapa per a cada alumne, que se’ls farà arribar en la forma que s’estableixi més endavant. La correcció corre a compte del Comitè Cangur Balears qui donarà instruccions concretes de com fer-nos arribar les respostes dels alumnes. Llocs on fer la prova: A Mallorca, hi ha 6 possibles llocs on triar: Zona PONENT (Andratx-Calvià), INCA, MANACOR, CAMPOS i la Zona de Palma (PALMA ARENA i SON MOIX). A Menorca i Eivissa l’organització es posa a disposició dels centres per a ajudar-los a muntar seus en un o varis llocs de l’illa per dur a terme una jornada lúdico-festiva.

Inscripció i pagament

La inscripció és durà a terme en dues fases: Inscripció de centre i inscripció dels alumnes.

  • Inscripció de centre: a partir del 10 de novembre, els centres podran inscriure’s a través d’internet (http://xeix.org/inscripcio-cangur/). Necessitaran saber el CODI DE CENTRE DE LA CAIB (novetat!!), podran seleccionar totes les modalitats en les que volen participar (primària, secundària-A o secundària-B) i indicar el nom dels professors responsables de cada modalitat (pot ésser la mateixa persona).
  • Inscripció dels alumnes: a partir del 20 de novembre (data aproximada) els professors responsables podran inscriure els alumnes participants. Només s’hauran d’inscriure els alumnes de secundària-B. Els alumnes de primària i 1r i 2n d’ESO no caldrà inscriure’ls un per un. Tan sols el professor responsable haurà de comunicar a l’organització el nombre de participants de cada nivell. Això és podrà fer a la mateixa web d’inscripció a l’apartat INSCRIPCIÓ D’ALUMNES.

El periode d’inscripció acaba el 16 de desembre. A partir de l’endemà es començaran a enviar els correus per a què els centres puguin fer el pagament corresponent en concepte d’inscripció.

El pagament es durà a terme a partir del 17 de desembre, SEMPRE QUE S’HAGI REBUT EL CORREU AMB LES INSTRUCCIONS. L’import a abonar per aquesta edició del Cangur és de

  • Alumnes de 5è i 6è de primària: 1 € per alumne.
  • Alumnes de 1r i 2n d’ESO: 1 € per alumne.
  • Alumnes de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat: 2 € per alumne.

Activitats complementàries

La Comissió Cangur Balears posarà a l’abast dels centres de primària i secundària-A una gimcana per a poder dur-la a terme al centre. La gimcana és una prova per equips en què es resolen distints problemes matemàtics de raonar. Els centres podran descarregar-la, imprimir-la i fer-la aprofitant la Prova Cangur.

Els centres de secundària-B que facin la prova en alguna seu de Mallorca realitzaran una gimcana després de la prova. Les seus que s’organitzin en altres indrets podran sol·licitar aquesta gimcana a l’adreça del cangur: cangur (arrova) xeix.org que se’ls farà arribar en la forma acordada. Els centres de secundària-B que facin la prova al seu centre i vulguin fer també una gimcana podran sol·licitar-la al correu cangur (arrova) xeix.org.

Així mateix es convocarà el concurs de Cartells, que l’any passat va guanyar na NATALIA QUEREDA MARTÍNEZ, del Col·legi Beat Ramon Llull, D’Inca. ENHORABONA!!

Premis

En l’edició de les Proves Cangur 2017 s’atorgaran les següents modalitats de premis:

  • Als centres de primària, per la seva participació.
  • Als alumnes de primària, a través dels seus centres, per la participació.
  • Als alumnes de 1r i 2n d’ESO, a través dels seus centres, per la participació.
  • Al guanyador del concurs de cartells.
  • Als centres de secundària que participen a les Proves Cangur en alguna seu, als guanyadors de les gimcanes.
  • Als alumnes de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat, per la puntuació obtinguda a la Prova Cangur, segons la classificació que es farà pública en aquesta web.

La Comissió Cangur Balears informarà d’aquells aspectes no concretats en aquesta convocatòria en el moment en què sigui convenient i ho farà públic a la web del Cangur. S’aconsella que l’aneu consultant periòdicament.

Si teniu qualque qüestió o suggeriment enviau-nos un correu electrònic a l’adreça electrònica cangur arrova xeix.org

ATENCIÓ!! No deixeu missatges en aquesta web, enviau les vostres peticions al correu electrònic del cangur.

Respondre a aquest article