SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2021

Illes Balears
22a edició: 18 de març de 2021

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 9a edició: 2008 > Edició 2008 > Gràcies a tots els que heu fet possible el CANGUR 2008

Gràcies a tots els que heu fet possible el CANGUR 2008

divendres 4 d’abril de 2008, per  SBM-XEIX


El Palma Arena ocupat per les Proves Cangur


La prova al Palau Municipal d’Esports d’Inca


L’actuació de matemàgia al Palau Municipal d’Esports de Manacor

Les proves Cangur 2008 ja són una realitat. Ahir dijous (3/4/2008) tingué lloc la 9a edició d’aquestes proves a les Illes Balears. Amb aquest article volem destacar i fer públic l’agraïment de l’SBM-XEIX a totes les persones, entitats i empreses que han fet possible aquest esdeveniment. Unes proves que han tingut lloc amb la inestimable col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, de la Conselleria d’Educació del Govern Balear i de la Societat Catalana de Matemàtiques.

En primer lloc, volem agraïr a tots els participants l’interés que han demostrat per assistir voluntàriament a aquestes proves que s’han realitzat simultàniament a 43 països del món. Tots els joves d’aquests països, Canadà, França, Rússia, Mèxic, Itàlia, Equador, Alemanya, EEUU... feren ahir exactament la mateixa prova. Fou, per tant, una vertadera festa mundial de les matemàtiques de la que el nostre alumnat en fou part activa.

Volem reconèixer també, l’esforç dels seus professors i professores de matemàtiques de les quatre illes, que els han animat a participar i que els acompanyaren no només ahir, sinó en el dia a dia d’aquest camí apassionant que és la descoberta i aprenentatge matemàtic.

Agraïm especialment als Ajuntaments de Palma, d’Inca i de Manacor la seva col·laboració en cedir aquests magnífics espais que són el Palma-Arena, el Palau Municipal d’Esports d’Inca i el Palau Municipal d’Esports de Manacor, i que han permés que tinguessin cabuda gairebé 3000 alumnes només a Mallorca en una diada multitudinària que es pogué dur a terme d’aquesta manera per primer cop. Agraïment que es fa extensiu a tota la gent, encarregats, brigades, escoles taller, etc. que d’una manera o l’altra han posat a punt tota la infraestructura necessària perquè no faltés res.

La col·laboració de l’alumnat de la carrera de matemàtiques de la UIB s’ha revelat, un any més, molt valuosa i imprescindible.

En l’apartat de les actuacions de matemàgia s’ha de reconèixer la professionalitat i bon fer de Fernando Blasco (Palma), Llorenç Cloquell (Inca) i Pere Pau Sancho de la Jordana (Manacor).

Finalment, és molt important citar l’ajut de les inciatives privades que han contribuït a suportar el cost econòmic d’aquesta diada. Agraïm per això a SA NOSTRA Caixa de Balears, a la Ford-Inca, a la Ford-Polígono, a la MAZDA, a l’editorial Vicens-Vives, a la constructora Melchor-Mascaró, al Corte Inglés, al Grup Serra, a la fàbrica de Galletes Quely, a l’editorial Temas de Hoy, a l’editorial Santillana i a Impresrapid digital printers, la seva contribució.

Respondre a aquest article