SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2020

Illes Balears
21a edició: 19 de març de 2020

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 9a edició: 2008 > Edició 2008 > Entrega dels premis Cangur Mallorca 2008

Entrega dels premis Cangur Mallorca 2008

diumenge 18 de maig de 2008, per  SBM-XEIX

Despusahir (16-5-2008) tingué lloc la cerimònia d’entrega dels premis Cangur a l’alumnat guanyador de l’illa de Mallorca. L’acte tingué lloc a l’edifici rectoral de Son Lledó al Campus Universitari de la UIB.

La taula presidencial estava integrada per la Magnífica Sra. Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears, la Sra. Maria Gener, directora general d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives, el Sr. Arnau Mir, cap del departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB, el Sr. Josep Lluís Pol, president de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, el Sr. Lluis Almor, representant de la Comissió Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques i el Sr. Miquel Pasqual, director de gestió comercial d’Educació i Joves de SA NOSTRA

També hi foren presents representants dels ajuntaments de Palma i Manacor, així com d’algunes de les empreses que patrocinen les proves.

El president de l’SBM-XEIX obrí el torn d’intervencions destacant la col·laboració entres les entitats i les administracions que fan possible aquesta trobada multitudinari d’alumnat. A continuació, el representant de SA NOSTRA alabà la tasca de la Societat Balear i parlà del àmbits de col·laboració entre ambdues entitats que comencen a ser molts. El binomi joventut i educació és una peça clau. A continuació, el director del departament de Matemàtiques i Informàtica també valorà molt positivament el salt donat per l’SBM-XEIX de concentrar l’alumnat en seus locals. El representant de la comissió catalana feu una mica de síntesi de la història de les proves i destacà igualment la idea innovadora de les Illes Balears. Finalment, la magnífica rectora de la UIB, agraí l’interès de l’alumnat per esforçar-se, per enriquir-si i tingué unes paraules de reconeixement pel professorat de matemàtiques i la seva tasca, així com també per les famílies i totes aquelles persones de l’àmbit proper a l’alumnat que serveixen d’estímul per al seu creixement intel·lectual. La Sra. Montserrat Casas recordà que les matemàtiques són el llenguatge de la natura, un llenguatge universal.

Una vegada entregats els premis, la rectora convidà tots els presents a un refrigeri en els jardins de Son Lledó.

Respondre a aquest article