SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2018

Illes Balears
19a edició: 15 de març de 2018

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > PROVES CANGUR > Edicions anteriors > 10a edició: 2009 > Informació general > Reunió internacional del Cangur 2009

Reunió internacional del Cangur 2009

divendres 21 de novembre de 2008, per  cangur

JPEG - 39.6 kB

Els dies 16, 17 i 18 d’octubre tingué lloc la reunió internacional del Cangur a Berlin (Alemanya). Aquesta reunió es celebra anualment i hi estan convidats tots els països que realitzen les Proves Cangur.

JPEG - 30.2 kB

L’objectiu d’aquesta reunió és, principalment, seleccionar els problemes que formaran les Proves Cangur d’aquell any. Indirectament, aquesta reunió serveix per poder intercanviar experiències de com es realitza el cangur als diferents països i apropar coneixements sobre les matemàtiques.

JPEG - 32.2 kB

La reunió estava prevista a Tiblisi (Geòrgia) però els aconteixements bèl·lics de la zona provocaren un canvi de seu en el darrer moment. Berlín s’oferí i s’ha de dir que en cap moment es va notar que fóu elegida de circumstàncies.

JPEG - 60.8 kB

La organització acollí a una quarentena d’estats i una comunitat, la de parla catalana. En concret, ens allotjaren i vàrem treballar a Adlershof (El niu de l’àguila), un barri universitari, satèl·lit de la capital.

JPEG - 50.7 kB

Catalunya, Illes Balears i València ens presentàrem amb les nostres preguntes i ens dividírem per nivells. Dels 5 nivells que hi ha, nosaltres participam a quatre, els corresponents a 3r i 4t d’ESO i els dos batxillerats.

JPEG - 32.5 kB

Després de vàries reunions, descartant problemes o modificant-los, s’arriba a la sel·lecció final, que s’ha d’acabar de polir.

JPEG - 40.6 kB

Una vegada traduïts a la nostra llengua, ja està llesta, un any més, la prova, a punt per apropar els nostres alumnes al fascinant món de les matemàtiques.

JPEG - 35.3 kB

Miquel Àngel Amengual
(Fotografies fetes per na Monika Noack)

2 Missatges

Respondre a aquest article