SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Matemàtiques en Família > Més matemàtiques per a famílies

Més matemàtiques per a famílies

dijous 17 de maig de 2007, per  SBM-XEIX

Diumenge passat (13.05.2007) tingué lloc la darrera sortida de Matemàtiques en família per la costa des Carnatge. Aquest és l’indret escollit per l’SBM-XEIX per parlar del llenguatge de la Natura, en clara referència a la famosa sentència de Galileu (el llibre de la natura està escrit en el llenguatge de les matemàtiques).

Efectivament, en col·laboració amb el departament de Dinàmica Educativa de l’ajuntament de Palma, la nostra Societat ha realitzat durant el curs 2006-2007 dues propostes d’itineraris per parlar de matemàtiques adreçades a grups familiars. L’altra proposta ha estat la d’històries matemàtiques per la ciutat vella.

Les dues activitats s’han realitzat en tres ocasions i sempre han estat un èxit de públic. Per això, l’Ajuntament ha sol·licitat a l’SBM-XEIX una tercera proposta per a l’any que ve. Aquest nou itinerari durà per títol matemàtiques a la defensiva i parlarà de les matemàtiques que trobam al Castell de Bellver, que són moltes i ben interessants.

Fora dels itineraris pròpiament dits, el curs que ve també està previst fer un taller de jocs per als més menuts i un altre de valors i matemàtiques per a famílies.

Des de l’SBM-XEIX volem agrair a l’Ajuntament de Palma l’oportunitat que se’ns brinda per poder dur a terme aquestes iniciatives fora de l’àmbit formal d’educació i que pensem són molt importants per aconseguir que la gent vegi les matemàtiques com qualque cosa més que una assignatura de l’escola.

Respondre a aquest article