SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Resum XX Olimpíada Matemàtica Nacional per a 2n ESO

Resum XX Olimpíada Matemàtica Nacional per a 2n ESO

dimarts 30 de juny de 2009, per  Maria Barceló

De dia 24 al 28 de juny de 2009, ha tengut lloc a Tenerife la XX Olimpíada Matemàtica Nacional per alumnes de segon d’ESO. Aquesta, convocada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, FESPM, i organitzada per la Sociedad Canaria Isaac Newton de Profesores de Matemáticas, ha reunit un total de 60 alumnes que venen acompanyats per professors de la seva comunitat. Hi ha hagut representació de totes les Comunitats Autònomes, així com del Principat d’Andorra. El País Basc i el Principat d’Andorra, com que no pertanyen a la FESPM, en són convidats a participar amb dos alumnes.

Komando Matematico
Els/Les alumnes en el Komando matemático.

Les Illes Balears s’han vist representades pels alumnes que varen ser seleccionats en la fase autonòmica IV Festa de les Matemàtiques, organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques, SBM-XEIX, que va tenir lloc a Alcúdia els dies 8 i 9 de maig de 2009. En aquesta fase, es varen seleccionar dues alumnes menorquines i un alumne mallorquí, però com a conseqüència de la renúncia de les dues alumnes per motius personals, els representants de les Illes Balears han estat Francesc Xavier Riera Juan, Juan Danús Jaume i Klaudia Jentsch, tots tres procedents de l’illa de Mallorca.

Alumnes i Professores
Alumnes i Professores acompanyants.

L’alumne Juan Danús Jaume ha rebut dos premis com a component del grup guanyador en el concurs de fotografia i en la prova de grups.

Joan Danus (centre)
En Joan Danús (en el centre) recollint uns dels premis.

Durant els cinc dies que ha durat l’Olimpíada Nacional, s’han realitzat des de proves individuals i en grup fins a activitats lúdico-matemàtiques, turístiques i culturals. Un cop més, en aquest cas en mans de la societat Isaac Newton, s’ha intentat fomentar el gust per les matemàtiques, el treball en grup, així com afavorir les relacions humanes d’amistat i de coneixement entre alumnes i professors de diverses Comunitats Autònomes. D’altra banda, s’han donat a conèixer les singularitats culturals, geogràfiques i humanes de les Illes Canàries.

Visita Observatori Teide
Visita a l’observatori del Teide.

Per acabar, cal esmentar la bona feina que la societat Isaac Newton ha fet en l’organització d’aquesta olimpíada. Esperem que l’any vinent, que toca a la Societat Balear de Matemàtiques organitzar-la, s’aconsegueixin tan bons resultats.

Respondre a aquest article