Inici > Activitats SBM-XEIX > Jornades sobre calculadores a Cantà bria
Jornades sobre calculadores a Cantà bria
dimecres 23 de novembre de 2016, per
Els propasats 21 i 22 d’octubre es celebrà a Castro Urdiales una nova trobada sobre el tema, patrocinat per CASIO
Aquesta vegada es comptà amb la participació de membres procedents d’Andalusia, Astúries, Castella-Lleó, Catalunya, GalÃcia, Madrid, Navarra, PaÃs Basc, València i les Illes Balears, més la novetat de Castella-La Manxa, que esperem que es consolidi.
També va ser novetat la incorporació de Jordi Pardeiro, de la divisió educatica de CASIO, que compta amb experiència docent i en el món editorial.
Es començà informant de les reunions arreu d’Europa sobre l’ús educatiu de les nostres estimades mà quines, els graus d’implantació dins les aules, on destaca al capdavant França. Allà , l’administració educativa marca les prestacions que desitjen de les calculadores pels diferents nivells, arriben a un acord amb els fabricants i les empren de forma efectiva a les aules. Tota una tasca coordinada per millorar l’ensenyament de les Ciències, impensable en altres latituds.
De temes europeus s’ha de destacar la sorpresa que es dugueren tots la seu de CASIO-Europa , a Hamburg, per la quantitat i qualitat de material didà ctic per la sèrie Classwiz que es presentà des d’Espanya, interès que va passar per sobre de l’idioma, rebent el material escrit en català sense cap problema.
Es parlà del CIBEM del proper Juliol, de les activitats i mostres que es faran sobre el tema de calculadores, en el qual tothom està convidat a participar. Està gairebé confirmat per la organització del congrés que es tornaran els diners de la inscripció a tots aquells que no hi vagin per motiu d’haver estat seleccionat per un tribunal d’oposicions, una incertesa que sempre perjudica les activitats de les entitats socials, inclosa la SBM-Xeix, durant aquest mes.
La major part del temps es dedicà a presentar el material recentment el·laborat, el qual seguremanet serà editat en un llibre.
Queda la tasca de completar dins d’està ndards avaluables, que donen guia als documents del grup. Aquests està ndards estan menys desenvolupats a la nostra comunitat.
Tot el material està pensat per secundà ria, ja sigui per ús a l’aula o per ensenyament del professorat. El grup pensa, però, que s’ha d’iniciar una tasca sòlida i sostenida per Primà ria, a veure si des de les societats federades en la FESPM s’animen a treure el molt profit que es pot aconseguir dins l’ensenyament primari.
Documents adjunts
- aproximacion_errores_miquelangelamengual.pdf (PDF – 153.4 kB)
- viajenumericoalcern_mcano.pdf (PDF – 819.3 kB)
- verificar_un_calculo_12_goyo.pdf (PDF – 3.1 MB)
- fraccion_generatiz_14_martinez_valdelvira.pdf (PDF – 530.8 kB)
- numero_de_cifras_de_un_numero_16_jmchacon.pdf (PDF – 99.9 kB)
- logaritmes_16_rpeiro.pdf (PDF – 44 kB)
- potenciasnumeros_14_rpeiro.pdf (PDF – 45.9 kB)
A la mateixa secció
- Inscripció a les proves d’accés d’Estalmat-IB 2022-2023
- Conferència de cloenda Estalmat 2021-2022: "En ocasiones, veo grafos"
- III Jornades de materials per a l’aula de matemà tiques en primà ria
- Matemà tiques al carrer
- Inscripció a les proves d’accés d’Estalmat-IB 2020-2021
- Sant Jordi a casa: 3 reptes
- Marcar la lÃnia Est-Oest a casa
- II Jornades sobre materials per a l’aula de matemà tiques a primà ria
- Més de 3000 persones ja han visitat "Experiències matemà tiques, prohibit no tocar!"
- Exposició "Experiències matemà tiques, prohibit no tocar!"