SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Arrel de la web > Activitats SBM-XEIX > Celebrada la jornada Galileu

Celebrada la jornada Galileu

dissabte 10 d’abril de 2010, per  SBM-XEIX

Avui (10/04/2010) ha tingut lloc a l’Observatori Astronòmic de Mallorca la jornada d’homenatge a Galileu en el 400 aniversari de la publicació del Sidereus Nuncius (El missatger de les estrelles).

JPEG - 185.2 kB

Davant un públic ben divers de quasi setanta persones, els tres ponents han abordat tres enfocament també prou diferents. En la primera ponència, Josep Pla ha exposat i comparat, de manera abreujada, els paradigmes matemàtics i epistemològics de l’escola aristotèlica i de l’època Galileana. Cesc Rosselló, ens ha il·lustrat sobre la quantitat d’estudis científics que encara actualment genera l’obra del savi pisà, gràcies en part a la revisió que es va engegar a rel de l’any internacional de l’astronomia. Finalment, Lluc Mas ha fet ús de la tecnologia del planetari per parlar sobre les fases de la lluna i amb alguns apunts a la cultura popular sobre els fets astronòmics.

Adjunts podeu trobar la conferència i els textos històrics que ens ha facilitat Josep Pla així com la conferència de Francesc Rosselló. Els agraïm moltíssim la seva amabilitat.

JPEG - 182.3 kB

D’esquerra a dreta: Josep Lluís Pol, de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, Cesc Rosselló de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i de l’SBM-XEIX, Lluc Mas de l’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), Josep Pla de la Universitat de Barcelona (UB) i Teresa Sánchez de l’OAM.

Al migdia, l’informatiu d’IB3 s’ha fet ressò de la jornada i aquí podeu veure el tall:

Documents adjunts

Respondre a aquest article