SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2007 > Comença la Setmana de la Ciència 2007

Comença la Setmana de la Ciència 2007

divendres 2 de novembre de 2007, per  SBM-XEIX

Com cada any per aquestes festes, la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació organitza -a través de la direcció general de Recerca, Desenvolupament i Innovació- la Setmana de la Ciència i la Tecnologia en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Cultura i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). També com cada any, la nostra societat participa amb una sèrie de propostes que s’adrecen a tots els centres escolars.

La primera proposta és un taller apte per a cursos a partir de tercer cicle de primària fins a batxiller que commemora el 300 aniversari del naixement d’Euler. Per això, el taller se titula el passeig d’Euler i passa revista a quatre de les investigacions més emblemàtiques del matemàtic suís: els camins eulerians, precursors de la teoria de grafs, les demostracions geomètriques en les sumes d’infinites fraccions, la fórmula d’Euler sobre políedres i els divertits quadrats llatins i grecollatins.

La segona proposta ja es va oferir l’any passat i la tornam oferir perquè així ho sol·licitaren diversos centres. Es tracta de la conferència que sota el títol de "Matemàtiques, naturalment!" pretén fer veure, a través d’una presentació visual, l’estreta relació de les matemàtiques amb la natura. Aquesta conferència està pensada per a qualsevol curs d’ESO i Batxillerat.

Els centres educatius poden sol·licitar qualsevol de les dues activitats enviant un correu a setmana@xeix.org indicant el nom de la persona que ho sol·licita, el nom del centre, el curs el qual anirà destinada i un telèfon mòbil de contacte.

Respondre a aquest article