SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2007 > L’SBM-XEIX a la Fira de la Ciència de Maó

L’SBM-XEIX a la Fira de la Ciència de Maó

diumenge 4 de març de 2007, per  SBM-XEIX

Els propers 8, 9 i 10 de març, tindrà lloc a Maó (Menorca) l’edició de l’any 2007 de la Fira de la Ciència de les Illes Balears que organitza la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació.

Com l’any passat, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX ha estat convidada a participar en aquest magnífic fòrum de divulgació, ocasió que aprofitarem per contactar amb la gent que també fa matemàtiques a Menorca.

El tema que hem triat per enguany no podia ser altre que el 300 aniversari del naixement d’Euler. La proposta contempla una recreació senzilla dels famosos ponts de Königsberg on els visitants hauran d’enfrontar-se amb quatre propostes, una en cada zona de les voreres del riu Pregel:

- Les sumes d’infinites fraccions

- Els poli­edres i la seva fórmula

- Els quadrats greco-llatins

- Els camins eulerians

A més, com l’any passat, cada visitant rebrà un dí­ptic amb una sèrie d’informacions relatives a aquests temes, un llapis gravat i l’ocasió per participar en el sorteig d’un magnífic reproductor MP4. Per als socis i sòcies que passin per l’estand, hi haurà també un detall commemoratiu.

I recordau que podeu saber molt més sobre Euler a la pàgina oficial (http://www.euler-2007.ch/en/index.htm) o també en aquesta altra (http://www.math.dartmouth.edu/~euler/)

Respondre a aquest article