Un educador matemàtic ha d’utilitzar allò que aprengué com a matemàtic per realitzar la seva missió d’educador (Ubiratan d’Ambrosio)

El dia a dia

Quadrant idees

divendres 17 de juny de 2011

Aquesta exposició es dugué a terme al
Centre de Cultura SA NOSTRA, Palma, del 19 de desembre a l’11 de febrer de 2012

Està previst que durant el juny i el juliol de 2013, en ocasió de les JAEM es torni a exposar al Centre Cultural de la Misericòrdia.

Qui ha dit que els matemàtics som caps quadrats?

QUADRANT IDEES és una exposició oberta a tots els públics però adreçada especialment al públic escolar, que pretén treballar alguns aspectes de les matemàtiques a través de la figura del quadrat. L’exposició es desenvolupa a partir d’un fil històric de més de 4000 anys i conjuga, a part de les matemàtiques i la història, l’art, el joc, la tecnologia...

Adreçada a: Educació Infantil, Primària i Secundària

Dinàmica de les visites: La visita guiada per a centres escolars consta de tres mòduls:

  • A – Projecció/conferència
  • B – Espai expositiu
  • C – Sala per a l’experimentació

Cada mòdul té una durada màxima de 30 minuts. Per tant, la durada total de la visita és de una hora i mitja. Els grups tendran un màxim de 25 alumnes. Es podran guiar fins a 2 grups simultàniament.

Materials de suport

En aquestes pàgines podeu trobar, agrupades per nivells educatius, algunes preguntes pensades per guiar els diàlegs en la visita a l’espai expositiu i les activitats pensades per realitzar en la sala per a l’experimentació.

DATES: L’exposició romandrà oberta per a visites escolars guiades durant els dies lectius (no festius a Palma):

Del 19 al 22 de desembre de 2011

Del 9 de gener a l’11 de febrer de 2012

SOL·LICITUDS DE VISITES:

Al correu electrònic: info(arrova)centmat.xeix.org a partir de l’1 de setembre de 2011

CRÈDITS: L’elaboració de l’exposició ha corregut a càrrec del CentMat i de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX i compta amb el suport econòmic i logístic de l’Obra Social de SA NOSTRA i de la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement (gran part dels continguts d’aquesta exposició foren presentats en el marc de la Fira de la Ciència 2011 duta a terme a la ciutat d’EIvissa).

Documents adjunts

Respondre a aquest article