Abans de fer les meves primeres preguntes, arribaren els llibres amb milers de respostes. No sé preguntar. (David Jou)

El dia a dia

Gent de Galícia i d’Àvila

dimecres 1 d’octubre de 2008

Arribaren ahir (30-9-2008), 24 alumnes de batxillerat de Galícia i 24 alumnes d’Àvila amb les seves professores. Amb ells hem estrenat la primera Ruta Científica de les Illes organitzada pel Servei d’Innovació des del Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic.

JPEG - 255.5 kB

Seguint la planificació establerta, hem passat un bon matí acompanyats de sol i bona mar al Parc Natural de Sa Dragonera. Aquí hem pogut parlar d’ecosistemes naturals, de pressió urbanística, de protecció del territori, i fins i tot de la mesura del meridià de París i la creació del metre patró.

JPEG - 244.8 kB

L’horabaixa hem fet una mirada científica a l’arquitectura monumental de Palma. Per això hem escollit la Seu de Mallorca i el castell de Bellver. A la Seu hem parlat d’alineacions, de llum, d’arcades i de la capella de Miquel Barceló, així com de les curioses característiques aritmètiques d’un nombre bíblic: el 153.

JPEG - 225.9 kB

Finalment, el castell de Bellver ha estat el marc per parlar de trigonometria i càlcul d’alçades, de topografia i geodèsia, d’orientació, i de construcció d’escales de caragol.

JPEG - 196.1 kB

La vetlada ha servit per descobrir o conèixer un poc més els racons d’Àvila i de Galícia d’on provenen tots aquests estudiants.
Un bon principi per a una bona setmana!

Respondre a aquest article