El camí més curt entre dues afirmacions sobre els nombres reals passa pels nombres complexos (Jacques Salomon Hadamard)

El dia a dia

Darrera jornada de les Rutes Científiques

dilluns 20 d’octubre de 2008

Avui (19-10-2008) ha estat la darrera jornada de les Rutes Científiques per als grups d’Astúries i Aragó.

Aquest darrer dia estava dedicat íntegrament a la visita al Parc Nacional de l’arxipèlag de Cabrera, el primer de tot l’estat, i un marc incomparable per l’estudi de la natura.

Primer de tot, a la visita al Castell de Cabrera, s’ha fet una representació d’un dels successos històrics més rellevants a l’arxipèlag: l’empresonament al segle XIX de prop de 14.000 presos francesos, després de la Guerra del Francès (també anomenada de la Independència).

Més tard, al port prop de la platja , els participants han pogut estudiar els aspectes de paisatge, fauna i flora de l’entorn.

Amb la visita al Museu s’ha acabat d’arrodonir la diversa informació del Parc Nacional al llarg de la història, des de l’època fenícia i romana, fins a l’actualitat.

De tornada, s’ha fet l’aturada obligada a la Cova Blava, una cavitat espectacular on els fenòmens de reflexió i refracció de la llum d’horabaixa crea uns blaus espectaculars.

Una vegada tornats a l’alberg de la Platja de Palma, ha vengut el torn de l’acomiadament. Amb un repartiment de regals, els participants han pogut acomiadar-se d’aquesta experiència tan rica, i tan engrescadora per continuar formant-se com a persones.

Fins sempre, amics d’Aragó i Astúries!

L’equip responsable: Maria, Margalida, Miquel, Josep Lluís i Dani.

Respondre a aquest article