El cor té raons que la raó ignora (Blaise Pascal)

El dia a dia

D’Astúries i d’Aragó: 2a Ruta Científica

dimecres 15 d’octubre de 2008

Arribaren ahir horabaixa i avui (15-10-2008) ja hem recorregut plegats part del Ponent mallorquí. Alumnat de l’IES Mar de Aragón, de Casp, amb les professores acompanyants Inma i Circe. I alumnat de l’IES Sta. Bàrbara, de Langreo, amb els professors acompanyants Flor i Alfonso.

Naturalment, la primera parada obligada fou la visita del Parc Natural de Sa Dragonera. Allà els monitors del parc ens guiaren al far de Tramuntana i ens feren conèixer una mica més la realitat illenca duta a l’extrem.

Altra vegada, com fa quinze dies, els falcons marins (Falco eleonorae) ens delectaren amb els seus vols de caça sobre els aucells que arriben migrant des del nord.

De tornada a Sant Elm, el migdia, hem pogut gaudir de la platja propera a l’illot Pantaleu, on el rei Jaume I tocà terra per primera vegada durant la conquesta de Mallorca.

A la Seu de Mallorca, poguérem interpretar en clau matemàtica la seva estructura i parlàrem d’oirentacions, alineacions, arcs... i fins i tot de simbologia numèrica davant de la capella del Santíssim, on feu la seva intervenció l’artista felanitxer Miquel Barceló.

Després, en el Castell de Bellver, comptàrem amb la presència de la Consellera d’Educació i Cultura, Sra. Bàrbara Galmés, que aprofità l’avinentesa per donar la benvinguda als estudiants i professorat i als quals desitjà una estada agradable i profitosa en la nostra illa a partir d’aquesta experiència.

El castell ens serví per parlar de càlcul indirecte d’alçades, de geodèsia i triangulacions, i de màxims i mínims entorn del pati d’armes circular. La vetlada acabà amb una presentació de les dues comunitats duta a terme per als mateixos alumnes.

Respondre a aquest article