L’alegria de mirar i comprendre és el do més perfecte de la naturalesa (Albert Einstein)

El dia a dia

4t dia de ruta: es Parc i Sóller

dissabte 3 d’octubre de 2009

Dia 02.10.2009 fou la quarta jornada de les Rutes Científiques 2009, amb un itinerari que va començar amb una visita a es Carnatge, on férem una passejada prop de la mar i parlàrem de les relacions entre la matemàtica i la natura.

JPEG - 115.4 kB

Posteriorment ens dirigírem al Parc de Tecnologies Ambientals on ens parlaren de la importància actual de les quatre R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar. Més tard, sobre un tren elèctric, ens mostraren les instal·lacions del parc on es du a terme la gestió dels residus de Mallorca.

JPEG - 140.1 kB

Després d’haver acabat la visita, travessàrem el túnel de Sóller per arribar al CP Es Puig de Sóller, on dinàrem d’un molt bon menú escolar. A continuació la ruta ens dirigí al Museu Balear de Ciències Naturals i al Jardí Botànic de Sóller, on férem una visita guiada.

JPEG - 135 kB

Al MBCN n’Aina ens mostrà les instal·lacions i ens donà el privilegi d’observar en primícia (es va fer la inauguració el mateix horabaixa) un esquelet d’uns dels animals extingits més famosos de les Balears: el Myotragus balearicus, del qual el museu guarda la major col·lecció de peces del món. També veiérem la primera planta, dedicada exclusivament als fòssils i on es troba la magnífica col·lecció de microfòssils de Guillem Colom i Casasnovas.

JPEG - 169.2 kB

Al Jardí Botànic na Maria Antònia ens conduí per algunes de les àrees més representatives de la flora balear, incloent la dedicada a plantes de zones humides, d’alzinar, de costa, i ens obrí les portes del banc de germoplasma, una de les eines de conservació vegetal més importants que existeixen.

JPEG - 206.1 kB
JPEG - 138.3 kB

En acabar les visites alumnes i professors anàrem al centre de la ciutat per gaudir dels carrers d’aquesta encantadora població, que agradà a tothom. Un bon final a una bona jornada sobre natura, recursos i ciència.

JPEG - 64 kB

Imatges

Respondre a aquest article